Microneedling

Välkommen till SKIN RETREAT i Helsingborg. När du bokar en microneedling hos oss börjar vi med att rengöra behandlingsområdet och sedan går vi tillsammans igenom dina önskemål och vad du kan förvänta dig av behandlingen. Har du frågor eller funderingar på vägen så tveka inte att höra av dig! Vi finns här för dig!

Microneedling är en behandlingsmetod med vetenskapligt dokumenterad effekt. En behandling med SkinPen är effektiv mot fina linjer och rynkor, stora porer, hud som saknar spänst och lyster, milier samt acneärr och hudbristningar. Behandlingen bygger på en metod som kallas CIT, Collagen Induction Therapy. Den svenska benämningen är kollagenstimulerande behandling.

Priser finner du längst ner på sidan.

Med SkinPen stimuleras kollagenuppbyggnaden

SkinPen är en avancerad nålbehandling som ökar hudens produktion av kollagen. Behandlingsmetoden är mer djupgående än microdermabrasion och har en kortare återhämtningstid än vad kemisk peeling har och det är delvis därför den blivit så populär. Med microneedling orsakas en kontrollerad skada med hjälp av sterila, vibrerande nålar och som en naturlig reaktion vill kroppen reparera skadan och bygga upp huden på nytt. Resultatet blir en föryngring av huden samt en förbättring av hudens tillstånd.

SkinPen är en vidareutveckling av den manuella rollern och orsakar mindre trauma på huden jämfört med rollern som gör avlånga hål då nålarna vinklas när den lämnar huden. SkinPen går in i huden i en 90 graders vinkel och gör fler hål på kortare tid och varje hål blir på så sätt tunnare vilket upplevs mindre smärtsamt. Möjligheten att justera nålens djup gör det möjligt att skräddarsy behandlingen och rikta in pennan mer precist. SkinPen är så avancerad att det gör den både säker och möjlig att använda kring den ömtåliga huden runt ögon, läppar och näsa.

Microneedling helsingborg

Inför behandlingen

Behandlingen utförs med minsta möjliga obehag och pågår, beroende på område som ska behandlas, mellan 10-20 min. Med ett behandlingsdjup upp till 0,5 mm är nålningen i princip smärtfri.

KONTRAINDIKATIONER

I följande fall  ska inte microneedling utföras:

– Gravid eller ammande

– Ingen brund-utan-sol en vecka innan behandlingen

– Acne (vid behandling med medicin måste 6 månader gå efter avslutad kur)

– Ingen botox/fillers minst 2 veckor innan behandlingen

– Blödarsjuka och behandling med blodförtunnande medel

– Svårinställd diabetes mellitus

– Aktiv rosacea, inflammation i huden, öppna sår eller psoriasis

– Pågående infektion/virus i huden, såsom Herpes Simplex eller vårtor

– Hudcancer

Så går en behandling till

Behandlingsområdet rengörs grundligt och desinficeras, därefter appliceras ett serum. Beroende på vilka delar av ansiktet som ska behandlas tränger nålarna olika djupt ner i huden och bildar små mikrokanaler. Djupet varierar mellan 0,25 mm- 1,5 mm och serumet slussas därmed ner med nålarna och ger en extra boost till huden.

Behandlingen är inte helt smärtfri, men vi gör vårt yttersta för att du ska känna minsta möjliga obehag. Själva behandlingen med nålarna varar i 10-20 minuter beroende på behandlingsområde. Redan efter en behandling ser många en förbättring, men för att uppnå ett lyckat resultat rekommenderas mellan 3-6 behandlingar med ca 2-6 veckors mellanrum. Antalet behandlingar och som rekommenderas för just dig går vi igenom på första behandlingstillfället.

Efter behandlingen med SkinPen

Din hud kommer att vara varm, röd och lite svullen efter behandlingen. Känslan kan liknas med när du bränt dig i solen. Det är inget farligt och symptomen brukar avta inom 4 timmar och försvinner oftast helt efter 12-18 timmar, beroende på hur djupt nålarna gått ner i huden. Undvik fysisk ansträngning, bastubad och även makeup i minst 24-48 timmar efter behandlingen. Observera att penslar och borstar du använder vid sminkning bör vara ordentligt rengjorda. Byt också örngott och ansiktshandduk efter varje behandling. På grund av bakteriespridning är det också viktigt att du undviker att röra det behandlade området med händerna.

Undvik att använda produkter som innehåller AHA, BHA, PHA-syror, retinol och bensoylperoxide 1 vecka efter behandlingen. Huden kan kännas torr och flagna lite 3-4 dagar efteråt.

Nybildning av kollagen är en långsam process och efter att en kur är avslutad, i kombination med rätt hudvård, kommer din hud förbättras under de kommande 6-12 månaderna. I regel krävs en serie av flera behandlingar för att uppnå önskat resultat. Vänligen se priser nedan och tveka inte att höra av dig om du har frågor eller funderingar.

Priser

Ansikte: 1 400 kr

3 500 kr (kur på 3 behandlingar)
5 900 kr (kur på 6 behandlingar)

Ansikte + hals: 1 850 kr

4 500 kr (kur på 3 behandlingar)
7 500 kr (kur på 6 behandlingar)

Ansikte + hals + dekolletage: 2350 kr

5 900 kr (kur på 3 behandlingar)
9 500 kr (kur på 6 behandlingar)

Dekolletage: 1200 kr

2 900 kr (kur på 3 behandlingar)
5200 kr (kur på 6 behandlingar)

Pris/område (hals, ögon, mun): 900 kr