Sockervaxning / sockring

Sockervaxning, eller sockring som det egentligen heter, är en hårborttagningsmetod där vi använder oss av en sockermassa för att avlägsna håret. Sockermassan avlägsnas i hårets riktning och fastnar inte heller på friska hudceller, detta gör att behandlingen är mindre smärtsam och mer skonsam än traditionell vaxning.

Vaxning med sockermassa kan med fördel användas på hela kroppen, så som ben, armhålor, ansikte, rygg, bikini m.fl. Sockermassan är skonsam nog för att kunna användas på samma område upprepade gånger. Detta gör det möjligt att få bort mycket korta hårstrån, som aldrig skulle kunna tas bort genom traditionell vaxning. Sockring passar även dig som har torr hud, eksem eller psoriasis.

Optimal hårlängd vid behandling är ca 3-4 mm. Allt för korta hår kan inte tas bort och för långa hår bör trimmas, annars kan onödig smärta uppstå. Resultatet varar oftast i 3-4 veckor efter första besöket och 4-6 veckor vid regelbundna besök. Många kunder ser en minskning av hårväxten redan efter 1-2 behandlingar.